Deelnemen aan een assessment

Om u een goed beeld te geven over een assessment, staan hieronder de meest gestelde vragen voor u uitgewerkt. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u één van onze adviseurs persoonlijk spreken? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is de opzet van een assessment?
Een assessment bestaat uit een combinatie van gesprekken met een adviseur en verschillende testen en vragenlijsten. Doelstelling is om uw talenten in beeld te krijgen voor uw ontwikkeling of uw geschiktheid voor een specifieke functie, of om een goede loopbaankeuze te kunnen maken aan de hand van uw drijfveren en wensen. De duur van een talentenonderzoek is afhankelijk van het doel van het onderzoek, variërend van 3 tot 8 uur.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een assessment?
Belangrijk voor u om te weten is voor welk soort assessment u komt en wat het doel is van het assessment. Afhankelijk van de doelstelling van het assessment is een programma voor u opgesteld. U wordt hierover door Bouw in Balans vooraf geïnformeerd. Veelal bestaat een assessment uit verschillende interviews, het invullen van vragenlijsten op gebied van persoonlijkheid, cognitie en drijfveren en in sommige gevallen uit rollenspellen/simulaties.

Indien u voor een selectieassessment komt adviseren wij u bij uw (toekomstig) werkgever na te gaan op welke competenties u wordt getest. Ook is het raadzaam om vooraf na te denken over uw ambitie en motivatie voor de functie en uw positieve eigenschappen en ontwikkelpunten.

Mocht u komen voor een ontwikkel- of loopbaanassessment, dan is het waardevol van tevoren na te denken over uw loopbaan en specifieke wensen voor de toekomst.

Mocht u nog vragen hebben over het af te nemen assessment, neem dan contact met ons op.

Waar kan ik oefenen voor mijn assessment?
Via de volgende websites kunt u oefenen voor de cognitieve capaciteitentest:

https://www.picompany.nl/test-deelnemers

http://www.onlinetalentmanager.com/oefenen/

Wat kan ik het beste meenemen naar een assessment?
Het is handig om uw CV mee te nemen. Indien u een actueel en volledig profiel op LinkedIN heeft, is dit echter niet nodig.

Hoe is de procedure rondom de assessmentrapportage?
Onze adviseurs conformeren zich aan de beroepscode voor Psychologen, het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Dit betekent dat onze adviseurs zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedragen. Na het onderzoek ontvangt u het rapport in een beveiligd testportaal waar u het rapport kunt downloaden. U heeft de mogelijkheid om het rapport indien gewenst van commentaar te voorzien. U heeft het recht om inzage door de werkgever/opdrachtgever te blokkeren.  Indien u het rapport goedkeurt en toestemming geeft voor vrijgave wordt het rapport via een beveiligd testportaal ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever/werkgever.