Beter bouwen door focus op talent

Samenwerkingspartner voor selectie- en ontwikkeling

Deelnemers

Als u gaat deelnemen aan een van onze assessments wilt u graag weten wat u van ons kunt verwachten. Wij begrijpen dat een assessment spannend voor u kan zijn. Om u een goed beeld te geven van wat u kunt verwachten, staan hieronder de meest gestelde vragen voor u uitgewerkt. Heeft u na het lezen van deze informatie of wilt  u een van onze adviseurs spreken? Neem dan contact met ons op!  

Wat is de opzet van een assessment?

Een assessment bestaat uit een combinatie van gesprekken met een adviseur en verschillende testen en vragenlijsten. Doelstelling is om uw talenten in beeld te krijgen voor uw ontwikkeling en/of loopbaanvragen, in het licht van een specifieke functie, of om breed benaderd om een goede loopbaankeuze te kunnen maken aan de hand van uw drijfveren en wensen. De duur van het talentenonderzoek is afhankelijk van het doel van het onderzoek, variërend van 4 tot 8 uur.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een assessment?

Belangrijk voor u om te weten is voor welk soort assessment u komt en wat dit assessment tot doel heeft. Komt u voor een wervings- en selectietraject (verwijzing pagina), wilt u zich ontwikkelen (verwijzing pagina) binnen uw huidige functie, of wilt u weten wat voor functies en beroepen bij uw passen (verwijzing pagina)? Afhankelijk van de doelstelling van het assessment wordt een programma op maat voor u opgesteld. Veelal bestaat dit uit een interview, competentiegericht interview, het invullen van vragenlijsten en in sommige gevallen een rollenspel.

Afhankelijk van het doel van het assessment, kunt u zich gericht voorbereiden. Indien u voor een selectieassessment komt kan het waardevol zijn om u bij uw (toekomstig) werkgever na te gaan op welke competenties u wordt getoetst. Ook is het raadzaam om na te denken over uw ambitie en motivatie voor de functie en uw positieve eigenschappen en ontwikkelpunten.

Mocht u komen voor een ontwikkel- of loopbaanassessment, dan is het waardevol van tevoren na te denken over uw voorgaande gemaakte keuzes voor uw loopbaan. Waardoor maakte u de loopbaanstap? Waar liep u tegen aan in de functie? Uw adviseur zal vooral ingaan op dit soort vragen.
Het merendeel van de tests wordt via de computer afgenomen. Specifieke ervaring met het werken met computers is niet vereist.
Mocht u nog vragen hebben over het af te nemen assessment, neem dan contact met ons op.

Waar kan ik oefenen voor mijn assessment?

Via de volgende websites kunt u oefenen voor de cognitieve capaciteitentest:
https://www.picompany.nl/connectorability
http://www.onlinetalentmanager.com/oefenen/

Wat dien ik mee te nemen naar een assessment?

Het is handig om je CV mee te nemen. Daarnaast is het handig om de uitnodigingsmail en pfd-bestanden uit te printen. Mocht u onverhoopt vertraging oplopen tijdens de reis, dan kunt u ons hiervan op de hoogte brengen.

Wanneer kan ik het rapport inzien?

Onze adviseurs conformeren zich aan de beroepscode voor Psychologen, de Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Dit betekent dat onze adviseurs zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedragen. In deze code staat tevens beschreven dat u recht heeft om het rapport in te zien en dat u ook het recht heeft om inzage door de werkgever/opdrachtgever te blokkeren. Na het onderzoek stuurt de adviseur u het rapport toe, waarin u het concept kunt inzien. Indien u toestemming heeft gegeven om het rapport door te sturen naar de opdrachtgever/werkgever, dan ontvangt u ook een schriftelijke versie van het rapport.

Wie krijgt het rapport in te zien?

Onze adviseurs conformeren zich aan de beroepscode voor Psychologen, de Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Dit betekent dat onze adviseurs zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedragen. In deze code staat tevens beschreven dat u recht heeft om het rapport in te zien, en dat u ook het recht heeft om inzage door de werkgever/opdrachtgever te blokkeren. Na het onderzoek stuurt de adviseur u het rapport toe, waarin u het concept kunt inzien. Indien toestemming wordt gegeven om het rapport door te sturen naar de opdrachtgever/werkgever, dan ontvangt u ook een schriftelijke versie van het rapport.